Web Analytics Made Easy - Statcounter

باشگاه خبرنگاران جوان - زندگی حضرت ام البنین (س)، سرشار از عشق و خدمت به ولایت و امامت بود؛ او بانویی است که علاوه بر فعالیت‌های معمول در منزل و وظایف مادری و همسری، در سنگر اجتماع نیز در دفاع از ارزش‌های اسلامی ذره‌ای کوتاهی نکرده و همواره در دفاع از حریم امامت پیش قدم بوده است.

زندگی حضرت ام البنین (س)

فاطمه یا ام‌البنین از قبیله بنی کلاب بود که بعد از شهادت حضرت زهرا (س)، با امام علی (ع) ازدواج کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گفته شده پس از گذشت مدتی از ازدواجشان، ام‌البنین به امام علی (ع) پیشنهاد کرد او را به نام اصلی‌اش که فاطمه بود صدا نزند، تا حسنین (ع) با شنیدن نام فاطمه به یاد مادرشان نیفتند. از این رو امام علی (ع) او را ام‌البنین [مادر پسران] نامید.

ایشان چهار پسر داشتند که بزرگترین آن‌ها عباس بن علی (ع) بود. عبدالله، جعفر و عثمان دیگر پسران او بودند. این چهار فرزند در واقعه عاشورا و در رکاب امام حسین (ع) جنگیدند و به شهادت رسیدند. ام البنین از پسران خود فقط یک نوه به نام عبیدالله داشت که فرزند حضرت عباس بوده است.

حضرت ام البنین (س) در مدینه بود و در واقعه کربلا حضور نداشت. زمانی که بشیر خبر شهادت فرزندانش را به او رساند، ام‌البنین (س) گفت: رگ قلبم را پاره کردى، بچه‌‏هایم و آنچه زیر آسمان است، فداى ابا عبدالله (ع). از حسین (ع) برایم بگو و ام البنین (س) بعد از واقعه عاشورا هر روز به قبرستان بقیع می‌رفت و مرثیه می‌خواند.

در اسناد تاریخی مطلب چندانی درباره تاریخ وفات ام البنین (س) وجود ندارد، اما معتبرترین تاریخی که مربوط به وفات ایشان است تاریخ ۱۳ جمادی الثانی سال ۶۴ هجری قمری را بیان کرده‌اند و ایشان را در قبرستان بقیع به خاک سپردند.

کتاب‌هایی که درباره حضرت ام‌البنین (س) نوشته شدند

درباره این بانو کتاب‌های بسیاری نوشته شده است؛ از جمله کتاب «افتخار مادری» که در حوزه کودک و نوجوان تحریر شده؛ کتاب ام ال‍ب‍ن‍ی‍ن (س) زی‍ب‍ات‍ری‍ن ال‍گ‍وی ن‍ام‍ادری، دختری برای همیشه، مادر فضیلت‌ها، ست‍اره درخ‍ش‍ان م‍دی‍ن‍ه و ... هم برای گروه سنی بزرگسال نوشته شده است.

توسل به حضرت ام البنین (س)

با این مقدمه، گفت‌وگوی ما با حجت الاسلام مهدی شهرباف درباره حضرت ام البنین و چگونگی توسل به ایشان را بخوانید:

حجت الاسلام و المسلمین مهدی شهرباف، درباره شیوه توسل به ائمه اطهار خصوصاً حضرت ام البنین (س) گفت: ما مسلمانان برای توسل طبق این آیه قرآن عمل می‌کنیم" وابتغوا الیهم وسیلتی " یعنی برای رسیدن به خدا دنبال وسیله باشید؛ وسیله می‌تواند هم‌سطح ما یا پایین‌تر یا بالاتر باشد. از لحاظ عقلی ما به‌دنبال آدم‌هایی هستیم که سطوح معنوی بالاتری نسبت‌ به ما دارند و آن‌ها را وسیله تقرب می‌کنیم؛ لذا حضرت ام‌البنین از لحاظ معنوی، چون بالاتر از ماست به این اعتبار ما وی را وسیله می‌کنیم.

فاطمه کلابیه، همسر حضرت علی (ع) به «ام‌البنین» مشهور و آرامگاه او در قبرستان بقیع مدینه است. به گفته این کارشناس مذهبی در باب زندگانی حضرت ام‌البنین (ع) سند‌های زیادی وجود ندارد.

ازدواج حضرت ام البنین با حضرت علی (ع)

این کارشناس مذهبی خوابی را از حضرت ام البنین (ع) درباره ازدواجش با حضرت علی (ع) نقل می‌کند که در کتاب «مولد عباس ابن علی نوشته محمد علی ناصری»  آمده است: در حالی که مادر ام البنین (ع)  مو‌های او را شانه می‌کرد خوابی را که شب گذشته دیده بود برای مادر تعریف می‌کرد و خواستار تعبیر آن بود؛ او گفت «خواب دیدم در باغ سرسبزی نشسته ام. نهر‌های روان و میوه‌های فراوان در آنجا وجود داشت. ماه و ستارگان می‌درخشیدند و به عظمت آفرینش و مخلوقات خدا فکر می‌کردم. در این افکار غرق بودم که ماه از آسمان فرود آمد و در دامن من قرار گرفت در حال تعجب و تحیر بودم که سه ستاره نورانی دیگر هم در دامنم دیدم. نور آن‌ها نیز مرا مبهوت کرده بود. هنوز در حیرت و تعجب بودم که هاتفی ندا داد و مرا با اسم خطاب کرد. صدایش را می‌شنیدم ولی او را نمی‌دیدم.»

در این کتاب نقل شده که هاتف به ام البنین (ع) گفته «فاطمه مژده باد تو را به سیادت و نورانیت. به ماه نورانی و سه ستاره درخشان پدرشان سید و سرور همه انسانهاست بعد از پیامبر گرامی و اینگونه در خبر آمده است.» پس از خواب بیدار شدم در حالی که می‌ترسیدم. مادرم! تاویل رؤیای من چیست؟!» مادر به دخترک  خود گفت: «دخترم رؤیای تو صادقه است. به زودی تو با مرد جلیل القدری که مجد و عظمت فراوانی دارد ازدواج می‌کنی و از او صاحب ۴ فرزند می‌شوی که اولین آن‌ها مثل ماه چهره اش درخشان است وسه تای دیگر چونان ستارگانند.»

حجت الاسلام و المسلمین شهرباف، دلیل ازدواج حضرت علی (ع) با حضرت ام البنین (ع) را نسب شناسی عقیل برادر حضرت علی (ع) دانست. قاعده‌ای میان عرب‌های آن زمان به نام نسب‌شناسی وجود داشته که اجداد فرد را تا چندین نسل از لحاظ ویژگی‌های اخلاقی نظیر شجاعت، قهرمانی و... بررسی می‌کنند و برای ازدواج نسب‌شناسی می‌کنند؛ قبیله حضرت ام‌البنین (ع) مشهور به شجاعت بوده است و برای آنکه فرزند شجاعی از او پدید بیاید، وی را انتخاب می‌کنند. فرق ابوالفضل (ع) و اباعبدالله‌الحسین (ع) در این است که ابوالفضل (ع) فرزند رسول خدا (ص) محسوب می‌شود و برای همین باید کسی می‌آمد که مدافع فرزند رسول خدا (ع) باشد و آن حضرت ابوالفضل (ع) است.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ام البنین وفات ام البنین حضرت ام البنین حضرت علی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۳۶۷۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام اسامی نامزد‌های دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه تهران

 احمد قیومی معاون استاندار و فرماندار مرکز حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس اسامی ۳۲ نامزد دور دوم انتخابات نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در این حوزه انتخابیه را اعلام کرد.

فرماندار مرکز حوزه انتخابیه تهران با اعلام این خبر و با اشاره بر اهمیت رعایت قانون از سوی داوطلبین و بهره گیری از چارچوب آن اذعان داشت: تبلیغات انتخابات از ۱۳ اردیبهشت ماه آغاز و تا ۲۴ ساعت قبل از شروع اخذ رای ادامه خواهد داشت، لذا ۳۲ نامزد انتخابات با رعایت قانون شور و شعف انتخاباتی را به شکل مطلوبی در حوزه انتخابیه تهران به نمایش بگذارند.

قیومی اسامی و مشخصات ۳۲ نامزد دور دوم انتخابات نماینده مجلس شورای اسلامی را به شرح ذیل اعلام کرد:

➖آقای سعید آجورلو فرزند محمد کد نامزد ۲۱

➖خانم ریحانه خالقی فرزند محمدعلی کد نامزد ۲۳

➖آقای صالح اسکندری فرزند عباس کد نامزد ۲۴

➖آقای عطا بهرامی فرزند علی اکبر کد نامزد ۲۵

➖آقای علی اصغر پورمحمدی فرزند عباس کد نامزد ۲۶

➖آقای علی تهرانی مقدم فرزند محمد کد نامزد ۴۳

➖آقای ابوالقاسم جراره فرزند یوسف کد نامزد ۲۷

➖آقای محمدحسین حسین زاده بحرینی فرزند محمدعلی کد نامزد ۲۸

➖آقای حسن خجسته باقرزاده فرزند حاج اسمعیل کد نامزد ۲۹

➖آقای مجتبی رحمان دوست فرزند مرتضی کد نامزد ۳۱

➖آقای غلامحسین رضوانی فرزند عبدالرضا کد نامزد ۳۲

➖خانم سمیه رفیعی فرزند عزت اله کد نامزد ۳۴

➖آقای عبدالحسین روح الامینی نجف آبادی فرزند رضا کد نامزد ۳۵

➖آقای مجتبی زارعی فرزند حسین کد نامزد ۳۶

➖آقای محمد سراج فرزند احمدعلی کد نامزد ۳۷

➖آقای علیرضا سلیمی فرزند علی اصغر کد نامزد ۳۸

➖آقای مهدی شریفیان فرزند هرمز کد نامزد ۳۹

➖آقای حسین صمصامی مزرعه آخوند فرزند حبیب اهل کد نامزد ۴۱

➖خانم زهره طبیب زاده نوری فرزند محمود کد نامزد ۴۲

➖آقای ابوالفضل ظهره وند فرزند عباس کد نامزد ۴۵

➖آقای ابراهیم عزیزی فرزند قنبر کد نامزد ۴۶

➖آقای مهدی عسگری فرزند محمدرضا کد نامزد ۴۷

➖آقای پیمان فلسفی فرزند مرتضی کد نامزد ۴۸

➖خانم فاطمه قاسم پور فرزند عبدالعلی کد نامزد ۴۹

➖خانم زینب قیصری فرزند مطلب کد نامزد ۵۱

➖خانم سمیه گل پور چمرکوهی فرزند سلمان کد نامزد ۵۲

➖خانم زهره سادات لاجوردی فرزند سیداسداله کد نامزد ۵۳

➖آقای سیدمرتضی محمودی فرزند سیدداود کد نامزد ۵۴

➖آقای سیدنظام الدین موسوی فرزند سیدجواد کد نامزد ۵۶

➖آقای احمد نادری فرزند حسین کد نامزد ۵۷

➖آقای حسین نجابت فرزند حیدرعلی کد نامزد ۵۸

➖آقای بیژن نوباوه وطن فرزند علی اکبر کد نامزد ۵۹

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی شهری

دیگر خبرها

  • خلبانی، رویای کودکی هرکول طلایی ایران!
  • شیطان با نقاب خواستگار
  • دعای خیر عباس‌میرزا در حق ناصرالدین‌شاه یک‌ساله: پنجاه سال خوشی‌ها ببیند
  • حال و هوای مرقد مطهر حضرت عباس(ع) در کربلا
  • انتشار لیست کاندیداهای دور دوم انتخابات تهران +کد انتخابی نامزدها
  • اعلام اسامی نامزد‌های دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه تهران
  • نوشتن کتابی درباره امام قلی‌خان برای بچه‌ها
  • ثبت نام ۲۴ هزار مادر دارای سه فرزند در طرح بیمه رایگان
  • روایتی از طلبه جهادگر و مادر ۵ فرزند/ بچه ها برکت آوردند
  • کمال نامه ی مستان حیدری / امیرالمؤمنین در شعر خواجوی کرمانی